Blog

Între inimă şi minte

Cred că în iubire fiecare dintre noi tinde spre un ideal ce s-a format în urma diferitelor experienţe de viaţă, a poveştilor de iubire trăite, în funcţie de personalitate şi sper că nu insuflat de părinţi sau societate…

Recunosc ca îmi placeau basmele, poveştile cu prinţi şi prinţese, dar mereu m-am întrebat ce se întâmplă după nunta ce dureaza 3 zile şi 3 nopţi, cât de rezistentă să fie iubirea lor? De ce pământenii nu se pot bucura de această dragoste deplină şi veşnică? Sau de ce doar foarte puţini dintre ei?

7300902127efec69efc11ca8a7fda71e

Basmele au devenit un mit, o minciună pentru mine. O inducere în eroare ce strică multe visuri…în special ale femeilor cu o imaginaţie mai bogată…pentru că undeva în subconştientul fiecărei „fetiţe” rămân şi lucreză. Dar cumva societatea actuală ne educă şi devenim pragmatice atunci când privim în jur…

Prinţul meu ar fi trebuit să fie brunet, cu ochii verzi, să ştie să mă iubească, să fie tandru, înalt şi lista continuă….am atras mereu acest tipar în viaţa mea, dar de fiecare dată am primit doar lecţii şi mai puţin iubire, oricât de multă iubire aş fi oferit în schimb.

Să păstrezi în minte ce vrei e important, te ajută să recunoşti tipologia care te interesează, dar de multe ori ne lovim de preconcepţii şi etichete ce se află doar în mintea noastră, iar asta poate fi o mare barieră în a trăi iubirea vieţii noastre.

Ai fi surprinsă, dacă eşti deschisă să renunţi la şabloane şi etichete, să vezi cum un om îţi poate cuceri inima chiar dacă nu corespunde 100% standardelor tale mentale. Intuiţia, conexiunea emoţională sunt cel mai veritbil răspuns al întrebărilor tale sufleteşti. Emoţia este cea care face inima să vibreze, iar conexiunea emoţională este secretul oricărei iubiri autentice!

Lasă-ţi mintea liberă şi lasă-ţi inima să vibreze pe cea mai înaltă rezonanţă a iubirii! 

Ce înseamnă până la urmă să fii feminină?

Cultura noastră este afectată de adevăruri false despre frumusețe și imaginea de sine, pentru că de multe ori femeile nu știu care este identitatea lor adevărată și durabilă. Confuz, femeile se îndreaptă către mass-media pentru îndrumare. Și ce le spune mass-media? Ea le spune că, pentru a fi considerate „frumoase”, trebuie să arate precum o celebritate de pe coperta revistelor. Să îşi transforme trupul în funcţie de trenduri. Deci, nenumărate femei tind să atingă o frumusețea falsă, o faimă perisabilă și încearcă să stingă setea de fericire cu plăceri trecătoare. Dar Adevărul le spune femeilor că o frumusețe de durată provine din virtutea și caracterul care se găsește în interior.

În această etapă a vieții mele, sunt înclinată să spun că a fi feminină înseamnă în primul rând să mă simt bine cu cine sunt! 

Mai înţeleg prin Feminitate:

 • Integrarea valorilor feminine
 • Căutarea femeii interioare
 • Eleganţă fizică şi atitudinală (gesturi, ţinută)
 • Să fii jucăuşă şi cu simţul umorului din când în când
 • Comuniune cu natura
 • Blândeţe şi căldură interioră
 • Grijă faţă de trup, minte şi suflet
 • Vestimentaţie prin care să îţi exprimi stilul personal
 • Curiozitate constantă despre lume
 • Sete de cunoaştere (de Sine, despre lumea înconjurătoare)
 • Cunoaşterea bunelor maniere de bază
 • Utilizarea Energiei Feminine
 • Simţul umorului
 • Capacitatea de a iubi şi de a fi iubită
 • Dorinţa de evoluţie
 • Capacitatea de a educa o nouă educaţie
 • Cunoaşterea valorii personale
 • Farmec şi Mister
 • Emani iubire
 • Senzualitate
 • Zâmbet

Priveşte-te în oglindă și cu un minunat sentiment de curiozitate, căută să cunoști persoana care stă în fața ta. Cine este persoana dincolo de măşti, dincolo de etichete? Ce daruri şi ce talente ascunzi ? Ce îţi aduce fericirea cu adevărat?

Dumnezeu ne-a creat din iubire, pentru ca noi să iubim și să fim iubiți.

De ce ne dorim până la urmă să fim feminine? Pentru că ne dorim să atragem un EL care să ne iubească şi pe care să îl iubim deplin!

Noi existam pentru a ne completa unul pe altul. În „Teologia trupului”, Papa Ioan Paul al II-lea ne spune că suntem chemați să existăm ca un dar unul pentru celălalt. El descrie acest dar ca un dar sincer al sinelui și numai atunci când ne oferim viața pentru alții, în acest fel, vom experimenta împlinirea reală.

Dumnezeu a proiectat Femeia pentru a fi de mare farmec și mister. Iar atunci când o femeie prezintă trăsături feminine, ea reflectă această frumusețe într-un mod unic. De ce? Pentru că își cunoaște valoarea.

Imaginează-ţi pentru o clipă pictura lui Leonardo da Vinci – Mona Lisa, acum imaginea plafonului Capelei Sixtine de Michelangelo. În timp ce ambele opere de artă sunt capodopere, una nu este mai bună decât cealaltă, ele sunt pur și simplu sunt diferite. Suntem diferite, dar avem în comun sursa care ne-a creat şi Energia Feminină..restul depinde de fiecare dintre noi.

Feminitatea te întreabă: Cine sunt eu? De ce sunt aici? Care este scopul meu în viață?

Ce înseamnă feminitatea pentru tine?

P.S. Tu esti de ajuns!

Colecționarul de inimi

Sunt…sau am fost o piesă importantă în colecția lui. El colecționa monede, poze vechi, amintiri, cărți…dar colecția cea mai valoroasă era „Colecția de inimi”.

O colecție de suflete, fiecare cu povestea sa. Inimi îndrăgostite, cu speranțe și visuri. Colecționarul le trata frumos din când în când. Îl interesa să nu se așeze praful și ele să nu-și micșoreze lumina pentru el. Se hrănea cu dragostea lor, dar nu o iubea cu adevărat pe niciuna dintre inimi!

Am fost o piesă privilegiată de atenția sa cândva. Eram îndrăgostită de mister, de aerul retro și mai ales de ochii lui. Am trăit momente unice și speranța de a deveni cea mai importantă piesă a colecției a apărut fără să vreau.

În momentul de intensitate maximă, când simțeam că visul mele se împlinește, m-am predat cu totul lui…dar el m-a tratat cu indiferență și m-a scăpat pe podea…unde m-am spart în mii de bucăți precum un bibelou de porțelan…

Am crezut ca am pierit, că mi s-a oprit inima! Am stat pe podea să ma adun și ușor, ușor m-am întregit! L-am iertat și m-am vindecat prin iertare. M-am ridicat mai sus, iar inima îmi bate mai tare. Pulseză salvată de iubire! Strălucesc mai tare! E…a rămas o amintire!

Colecționarii nu-s de mine, căci ei mereu vor alerga spre noi piese din colecție, fără să caute profunzimea celei care s-a oferit deja!

Lumina mea e pentru mine și pentru cel ce-o va simți, cel ce mă va iubi exclusiv, în cel mai frumos mod!

Unde sunt bărbații care fac femeile să înflorească?

Acum câteva zile am văzut o știre în care un bărbat își punea gene false. Pe bune? Mă uit în jurul meu pe stradă, în metrou, și rareori văd „un bărbat adevărat”. Azi bărbații fie sunt prea agresivi, fie prea efeminați, fie gay. Bine..există și un procent mic de bărbați „adevărați”, dar întrebarea e pentru cât timp?

Un bărbat adevărat se simte prin atitudine, ținută, charm, eleganță, bune maniere și mai ales prin felul în care se comportă cu cei din jur. Bărbații adevărați au mame responsabile și sunt rodul educației oferite în primul rând de acestea. De aceea cred că într-o societate e esențială educarea femeii.

Unde sunt bărbații care cuceresc real, ci nu pe Facebook? Unde sunt bărbații responsabili, galanți care fac o femeie să vibreze doar din priviri, făcând-o să îi bată inima mai tare și să se înroșeasca?

Cred că trăim într-o generație care vrea doar să experimenteze, să zboare din floare în floare și să culeagă lacom tot polenul din urma sa. Nu prea ne mai pasă de sentimente, nu ne mai atrag prea mult cinele romantice, o invitație la dans sau în parc. Ne lasă rece emoția și suferința cuiva care a nutrit sentimente pentru noi.

Azi ne iubim online, apoi fizic ne consumăm rapid, căutând mereu noi aventuri. Nu ne ascultăm, nu ne căutăm cu adevărat și ne dorim să ne mândrim în fața celorlalți cu trofee vii, care dacă își schimbă silueta sau starea materială sunt bune de aruncat. Iar aici mă refer atât la femei, cât și la bărbați. Multe femei azi sunt superficiale, interesate de bani si trup. Ce sa zic..se echilibrează balanța…dar cel mai tare îmi e teamă de exemplul oferit generațiilor ce vor urmea…

Cred și știu că mai sunt oameni profunzi, care oferă și primesc iubire autentică. Îi apreciez și îi ador. Sunt un astfel de om.

Deși lumea e într-o continuă schimbare, să nu lăsam iubirea să moară! Iubirea împărtășită frumos între un el și o ea, sursa vieții!

Nu v-ați săturat să trăiți pe fugă?

“N-am timp!” Același clișeu al tuturor care ne scutește de a face ceva vreodată….Nu v-ați săturat să trăiți pe fugă, să mancați pe fugă, să iubiți pe fugă?

Între dimineață și seară e sprintul. Ne trezim că trec anotimpurile peste noi. Se schimbă omul din oglindă. Anii fug și ei.

Ne ardem viața în birouri rigide, înschiși în calculatoare despre care ne amăgim că ne-ar fi ferestre spre lume. Visăm pe Google, ne îndrăgostim pe Facebook, ne punem măști pe Instagran, ne dam întâlnire pe mess şi Tinder. Ne amăgim că am fi fericiți…

Ne culcam cu știri și talk-showuri, ne trezim cu iluzia cunoașterii.

Evadare? Alergăm în sprint spre vacanță. O saptămână, două… Pauză de respiratie. Și apoi o luăm de la capăt…până la următoarea pauză.

Roboți rigizi, prizonieri în propriile vieți. Avem prejudecăți, mulți trăim viața dictată de alții și nu ne căutăm pe noi înșine. Pierdem esența, căci niciodată N-AVEM TIMP!

Cănd aveți de gând să vă uitați în oglindă, să faceți ceva și pentru suflet? Când aveți de gând să vă bucurați cu adevărat de viață? Și mai ales când o să vă recuperați timpul?

Alege ce să iubeşti şi apoi iubeşte ce ai ales

Familia, prietenii sunt foarte importanţi în viaţa noastră, dar persoana care ar trebui să ne fie alături cel mai mult pe acest drum, într-un mod profund şi intim, este un partener de viaţă.

Pentru început descoperim îndrăgostira în joacă. Prima iubire este precum un nou tărâm pe care dorim să îl străbatem şi să îi descoperim toate ascunzişurile, devenim dependenţi şi apare setea de cunoaştere, de mai mult, mai ales când abia descoperim iubirea, esenţa vieţii Orice fiinţă simte nevoia să fie iubită, iar găsirea unei alte fiinţe căreia să îi oferi, care să îţi ofere, poate fi un traseu idealist şi dificil pentru că dragostea nu apare când vrei tu, ci când e momentul potrivit pentru tine.

Femeile, în general, schiţează în minte imaginea partenerului ideal: cum arată, ce trăsături de comportament are, cum ar trebui să te privească, să te sărute… Chiar recomand să te întrebi cum ai vrea să fie partenerul tău pentru că vei atrage persoane apropiate de acest profil şi care vor fi potrivite pentru tine. Acesta este motivul pentru care multe femei resping din start anumiţi bărbaţi, oricât de simpatici ar fi ei. Cum s-ar spune…au filme în cap, dar rămân loiale acelui sentiment de deja vu pe care ştiu că îl vor avea atunci când vor întâlni acel străin, care va merita toată aşteptarea.

Unele persoane sunt mai pragmatice şi îşi găsesc parteneri mai uşor, neavând foarte multe aspiraţii referitoare la chimia personală, ci axându-se mai degrabă pe ceea ce se vede. L-am văzut, l-am plăcut…ce rămâne de făcut? Nu îşi bat capul cu tot felul de gânduri şi analize de conexiune. Din păcate pentru idealişti, întalnirea unui partener poate fi un drum destul de provocator, ei privind mult dincolo de aparenţe, fiind de asemenea foarte intuitivi.

Hint! Cum să aflii dacă eşti o personă idealistă sau pragmatică? Citeşte în palma stângă: daca linia inimii (prima de sub degete) se îndreptă spre degetul arătător, înseamnă că eşti o persoană idealistă. Dacă se îndreaptă spre degetul mijlociu eşti o persoană pragmatică. Până la urmă în palmă vei găsi o confirmare, nu e ceva ce tu să nu ştii deja!

Alege omul pe care să îl iubeşti şi iubeşte-l cu adevărat! De multe ori oamenii după ce obţin ceea ce îşi doresc uită să aprecieze, să îşi păstreze entuziasmul, să arate dovezi de iubire. Da..am cucerit-o, nu mai depun efort să îi arăt ce simt. Se spune că doi oameni se cunosc cu adevărat după ce trec de toate protocolalele sociale: cunoaşterea familiilor, a prietenilor, căsătoria. Abia apoi se vor întâlni cu ei înşişi, fără măşti.

Cea mai mare dovadă de iubire este atunci cănd eşti în stare să eliberezi un om de iubirea ta, să îl ierţi dacă el va simţi că fericirea lui se află alături de altcineva. Dar să sperăm că nu va fi cazul 🙂 Există multe alte metode prin care să împărtăşeşti iubirea ta şi să o arăţi, contribuind astfel la evoluţia frumoasă a relaţiei:

 1. Învaţă să asculţi! De obicei femeile vorbesc foarte mult şi uită să asculte. Nici bărbaţii nu ar trebui să neglijeze acest aspect.
 2. Oferă spaţiu! E important să existe un spaţiu frumos, armonios, comun, dar fiecare om are nevoie de spaţiul personal.
 3. Gelozia extremă nu ajută deloc, din contră. Nu exagera dacă nu e cazul. Prin gelozie exagerată demonstrezi că ai mereu nevoie de dovezi de iubire şi nu eşti sigur pe tine. Nu uita că puţină gelozie nu strică, dar doar atât cât să menţină flacăra pasiunii aprinsă.
 4. Găsiţi un echilibru precum două pedale de la bicicletă şi creaţi acel balance perfect. Aici intervine ascultarea, înţelegerea nevoilor şi dorinţa de a oferi suport celuilat, precum şi respectul.
 5. Oferiţi-vă energie reciprocă! Într-un cuplu este esenţial ca cei doi parteneri să creeze o energie puternică precum un foc, pe care să îl hrănească permanent, să îşi ofere încurajare, susţinere şi să evolueze atât separat, cât şi împreună.
 6. Reinventaţi-vă şi făceţi-vă surprize plăcute! Iar pentru asta nu e nevoie de ocazii speciale!
 7. Întreţineţi pasiunea şi energia sexuală din cuplu! Nu lăsaţi monotonia să îşi facă cuib.
 8. Găsiţi o nebunie comună pe care să o faceţi împreună şi să fie micul vostru secret!
 9. Fiţi sinceri! O bună comunicare şi mărtuirsirea sentimentelor atunci când ceva vă supără e esenţială. Mai târziu vei refula dintr-un motiv aparent banal şi se poate ajunge chiar la despărţire.
 10. Călătoriţi împreună! Jucaţi-vă, fiţi dezinhibaţi şi transformaţi fiecare călătorie într-o experienţă unică. Observaţi cum se transformă relaţia voastră în acea perioadă. Jucaţi roluri, satisfaceţi fantezii…şi nu doar în călătorii :))

Este atât de uşor să renunţăm, dar mult mai frumos să aducem la un nivel înălţător relaţia pe care o avem, să redescoperim omul pe care la un moment dat l-am perceput ca pe cel mai frumos dar din lume. Poate acel om trece printr-o perioadă personală în care are pur şi simplu nevoie de ajutor, nevoie să îl vezi aşa cum e, cu toate slăbiciunile şi toate nebuniile sale.

Nu mă refer la cupluri care chiar nu se potrivesc şi ajung într-un punct în care relizează asta. Prin acest articol mă gândesc în special la cei care chiar se iubesc, dar nu mai pot să vadă din diferite motive. Nu ma refer nici la cuplurile care la început s-au plăcut, dar apoi s-au dezvoltat în direcţii diferite, ci la cei care chiar se iubesc şi nu mai vad asta. E ceva ce se simte!

Dragii mei, azi mai mult decât oricând am uitat să ne privim în ochi. Priviţi oamenii de lângă voi în ochi şi nu uitaţi că sunt o oglindă a alegerilor voastre. Fugi sau lupţi? Dacă găseşti în acei ochi iubire luptă şi iubeşte ce ai ales!

Spune-mi unde vrei să călătoreşti ca să îţi spun cine eşti

Atunci când ai nevoie de răspunsuri, pleacă într-o călătorie! Călătoria este extrem de importantă pentru un om. Astfel psihicul uman se dezvoltă foarte mult şi descoperi o lume nouă, fascinantă.

Astăzi avem foarte multe informaţii la dispoziţie, cursuri de dezvoltare personală, psihologi, cărţi, traineri, dar nimic nu se poate integra cu adevărat dacă nu intri în starea necesară, pentru că emoţiile sunt cele care scot la suprafaţă informaţia interioară şi care o integreză.

Cred că cel mai bun exerciţiu prin care să îţi înfrângi temerile, prin care să călătoreşti spre cunoaşterea personală este o călătorie conştientă, alegând destinaţia în funcţie de scopul dorit.

Azi mulţi dintre noi călătoresc superficial, aleargă de dragul de a da bine în societate, pentru că e la modă, pentru poze în social media, dar câţi caută să culeagă dintr-o călătorie informaţii cu adevărat valoroase despre locuri, oamenii zonei? Câţi caută să se cunoască pe sine şi câţi observă cum îî transformă călătoria respectivă?

Dacă eşti în căutarea Sinelui, dacă cauţi să creezi, să fii unic, cauţi răspunsuri, dezvoltă-ţi arta personală printr-o călătorie (de preferat de unul singur), cel puţin o dată pe an.

CĂLĂTORIA CUNOAŞTERII

Dacă emoţia ta predominantă este tema, gândeşte-te care e locul în care îţi e cel mai teamă să ajungi (fie că e o ţară, un oraş, un munte, o pădure) sau unde poţi dobândi foarte multă cunoaştere. Atunci când îţi învingi temerile te transformi în înţelepciune. Dacă îţi e teamă să ajungi într-un loc, călătoreşte acolo şi te vei întoarce mai puternic pentru că ai învins acea teamă! Pe drumul tău, opreşte-te şi bucură-te de peisaj, adună informaţii. Ţinta este drumul, pentru că dacă călătoreşti conştient şi nu ignori detaliile, semnele întâlnite pe drum, oamenii, drumul va fi extrem de fascinant şi vei găsi răspunsuri.

CĂLĂTORIA PRESTIGIULUI

Dacă emoţia dominantă este dorinţa de a domina, de a fi apreciat şi recunoscut, călătoriile ideale sunt cele de afaceri. Îmbracă-te business, călătoreşte la clasa business, interacţionează cu alţi oameni şi simte-te ca şi cum ai avea 1 milion de euro în cont. Nu uita că înainte de a atrage ceva, trebui să te pui în stare. Fă arognţa asta, chiar şi pentru o cafea la Paris şi fii atent la schimbările din viaţa ta ce vor urma.

CĂLĂTORIA PASIUNII

Dacă dorinţa dominantă este de a te dezinhiba, de a te bucura de viaţă, de te încărca cu energie  şi de a crea ceva autentic, caută să călătoreşti în locuri cu mult soare, cu mare, cu multă distracţie, cu multă lume. Aşa dobândeşti entuziasm, bucurie, devii exhuberant şi îţi vin idei ieşite din comun.

Prin contactul cu alţi oameni te poţi cunoaşte pe tine. Pentru a manifesta ceea ce eşti trebuie să faci cu pasiune şi bucurie tot ceea ce faci. Să radiezi şi să străluceşti precum soarele. Entuziasmul se mentine doar cu furie sau pasiune.

CĂLĂTORIA TRADIŢIONALĂ

Dacă vrei să aduci stabilitatea în viaţa ta, călătoreşte în locurile unde încă se pastrează tradiţiile. Poate chiar în satul copilăriei tale. Mergi pe jos, vorbeşte cu oamenii, admiră casele, descoperă trecutul, obiceiurile. Împământeneşte-te precum un copac!

CĂLĂTORIA MODERNISTĂ

Vrei să aduci noutate şi modernism în viaţa ta? Caută noul, tehnologia. O poţi găsi în unele muzee care te pot teleporta în lumea virtuală a iluziilor sau dacă îţi permite bugetul,  mai poţi alege oraşe high tech precum: Dubai, Singapore, Tokyo, New York. Vei dobândi maturitate, perfecţiune şi noutate.

Răspunde acestor întrebări și cunoaște-te mai bine!

Ești unic și cu daruri aparte. Ești capabil să faci tot ce visezi. Poți să primești și să oferi iubire.

Răspunde acestor întrebări pentru a te apropia mai mult de adevăr. Procesul de auto-descoperire e lung, dar pentru început poți începe doar cu câteva răspunsuri.

 1. Ce activitate îți place să faci cel mai mult, chiar și când ești supărat?
 2. Care e cea mai mare temere a ta?
 3. Ce lucru ai realizat în viață și ești cel mai mândru?
 4. Prin activitatea ta, cum contribui în acest Univers?
 5. Care este cea mai importantă valoare a ta?
 6. Cât de sigur ești când iei decizii singur?
 7. Care crezi că e cea mai mare limită a ta?
 8. Cum crezi că vorbesc oamenii despre tine? Cum ai vrea să vorbească despre tine?
 9. Pe cine urmezi ca model în viață?
 10. Cine e cea mai importantă persoană din viața ta?
 11. Care sunt principiile tale de bază după care te ghidezi în viață?
 12. Care crezi că este cel mai mare eșec al tău?
 13. Dar cea mai importantă lecție?
 14. Ce simți față de familia ta?
 15. Cum te simți știind că într-o zi vei îmbătrâni și vei muri?
 16. Ce rol au copiii în viața ta?
 17. Ce vrei să lași cel mai de preț în urma ta?
 18. Ce părere ai despre bani?
 19. Crezi că destinul ți-l creezi tu sau e pre-stabilit?
 20. Care crezi că e scopul tău pe Pământ?

CELE 2 LINII ALE VIEŢII

Trăim în lume. Pentru ce? Suferim. Pentru ce? Ne luptăm pentru bani, hrană, o casă, o maşină, un job, dar suntem noi doar oase şi carne? Să trăim pentru ca apoi să murim? E important să înţelegem sensul de a trăi.

Există două linii ale vieţii: orizontală şi verticală.

Linia orizontală

Această linie începe odată cu naşterea şi se încheie cu moartea şi cuprinde toate procesele vieţii, experienţele, familia, viaţa intimă, practic tot ce experimentezi fizic.

Linia verticală

Aici se află nivelele diferite ale Fiinţei, puterea care divinizează, forţa care poate influenţa linia orizontală, putem schimba aici propriul destin, aici putem întâlni Supraomul interior. Aici se află Revoluţia Conştiinţei.

Admitem cu uşurinţă că avem un corp fizic, prevăzut cu organe, dar puţini înteleg că avem o psihologie particulară. Atunci când vei conştientiza, vei începe procesul de autoobservare. Cunoscându-ne pe noi înşine vom cunoaşte misterele Universului care ne înconjoară.

Este evident că linia orizontală nu este dificil de trăit. E precum un buştean dus de apă. Drumul vertical implică mai multe eforturi, trebuie să înoţi contra curentului, sa fii un fin observator al lumii interioare, o scânteie pentru o viaţă profundă. Nivelul Fiinţei fiecăruia dintre noi atrage Destinul. Dacă nu vom schimba interiorul, exteriorul nu va evolua.

Toţi ne dorim să avem o viaţă armonioasă, să trăim în pace şi trebuie să fim conştienţi că în interiorul nostru se află rădăcina fericirii, dar şi a tristeţii. Acest drum pe verticală e plin de mister, spiritual, e greu, dar minunat. Un drum care se parcurge de unul singur, în linişte, cu sete de cunoaştere spre Omul Autorealizat.

Începe drumul spre tine!

Îţi doresc TIMP!

Nu-ți fac o urare oarecare,

Îți doresc doar ceva, ce cei mai mulți nu au.

Îți doresc timp, timp să te bucuri, să râzi,

Dacă-l folosești bine, vei fi câștigat.

Îți doresc timp, pentru faptă și gând,

nu doar pentru tine, ci pentru a și dărui.

Îți doresc timp, dar nu pentru grabă și fugă,

Ci timp, ca să poți fi fericit.

Îți doresc timp, nu doar așa, să-l petreci,

Îți doresc timp, să-ți mai rămână și ție,

Timp să te poți mira și timp să te poți încrede

în loc să privești doar cum trece timpul pe ceas.

Îți doresc timp, să te’nalți către stele,

și timp ca să crești, timp de coacere-adică.

Îți doresc timp, să speri din nou, să iubești.

Chiar n’are rost să irosești acest timp.

Îți doresc timp, să te poți regăsi,

să vezi fericire în fiecare zi, în fiecare oră.

Îți doresc timp, să poți ierta ce-i greșit,

Îți doresc: TIMP să ai să trăiești!

inspirat de Elli Michler

Emoţiile – capcana tuturor depresiilor

Lipsa de energie, depresia se datorează 90% bagajului emoţiilor negative pe care îl depozităm şi apasă greu: stresul de la job, o despărţire, neînţelegerile din cuplu, teama de singurătate, diferite alte temeri, un abuz din copilărie…

Ei bine, energia acestor emoţii rămane înrădăcinată precum o amintire, undeva în moleculele organismului nostru, disturbându-ne viaţa, cauzând apariţia unor boli sau influenţându-ne comportamentul şi starea interioară. Cu siguranţă aceste emoţii negative depozitate ne afectează sistemul nervos şi sunt cauza durerilor sufleteşti pe care le resimţim în special în momentele de singurătate.

Ţi s-a întâmplat vreodată să simţi nevoia să plângi fără motiv? Să simţi pur şi simplu că ceva nu este în regulă cu tine? Asta se întâmplă pentru că emoţiile sunt precum o înregistrare din trecut, blocate în organismul tău, având capacitatea să blocheze şi corpul în trecut. Amintirea emoţiilor traumatizante resimţite în trecut rămân imprimate în subconştient, afectând sistemul nervos, favorizând apariţia anxietăţii, iar tu nu te poţi manifesta la adevăratul tău potenţial.

TEHNICI DE ELIBERARE EMOŢIONALĂ

 1. Scrie o scrisoare şi arde-o!

Gândeşte-te la o experienţă traumatizantă. Identific-o şi scrie tot ce ai văzut, ce ai simţit, ce emoţii te-au încercat. Retrăieşte momentul! Plângi dacă simţi nevoia! Apoi arde scrisoarea şi rosteşte: cu această scrisoare ard şi emoţiile mele dureroase de (numeşte emoţia) pe care le depozitez încă de când…(descrie momentul). Închide ochii şi vizualizează cum te eliberezi de emoţii.

2. Foloseşte afirmaţii pozitive şi repetă-le cel puţin 21 de zile!

Afirmaţii: „Eu sunt dintotdeauna conectat/ă la Sinele Meu Divin!”, Eu sunt eliberat/ă complet de emoţiile negative din trecut!”, „Eu sunt Emoţie Pur – Divină!” Poţi face afirmaţiile verbal, în gând, dar îţi recomand să scrii dimineaţa într-un carneţel dedicat. Indiferent de varianta aleasă, afrimaţia trebuie făcută de 21 de ori, timp de 21 de zile consecutive şi să intri într-o stare de meditaţie, în care să vizualizezi cum se dizolvă bagajele emoţionale negative şi sunt înlocuite cu emoţii pure, pozitive.

3. Iartă! Combate emoţia negativă cu una pozitivă, opusă!

De exemplu, dacă simţi teamă faţă de tatăl tău care te-a lovit când erai mic, iartă-l (poţi aplica tehnica scrisorii) şi dacă e alături de tine, arată-i acestuia capacitatea ta de a iubi, prin gesturi mici şi frumoase prin care să îi arăţi frumuseţea ta interioară. Obiectivul tău trebuie focusat pe emoţia pozitivă pe care o simţi. Deci, aplică tehnica iertării sau scrisoarea arsă.

4. Contribuie cu fapte bune în lume!

Una dintre nevoile noastre superioare este nevoia de contribuţie. Fă fapte bune: hrăneşte un om al străzii, ajută o bătrână să traverseze, donează unui cămin de copii sau oferă hrană pentru adăpostul de animale, reciclează şi gândeşte-te cum susţii natura. Încarcă-te cu emoţii pozitive!

5. Găseşte motive să zâmbeşti zilnic!

Cu cât avansezi acest proces de eliberare fii atent la felul în care oamenii din jur se comportă cu tine, ce oportunităţi apar şi mai ales la felul în care te simţi.

Eliberează-te de ceea ce îţi poluează sufletul şi integrează ceea ce te bucură pentru a te apropria de scopul sacru al vieţii tale!

Eşti Grădinarul Vieţii Tale

Pentru a înţelege mai bine subiectul abordat: subconştientul, te rog să îţi imaginezi că mintea ta este precum o grădină. Tu eşti gădinarul care în fiecare zi sădeşte diferite seminţe (gânduri, credinţe) şi conform proverbului: ceea ce sădeşti vei culege (se va manifesta în realitate).

Mintea ta este precum o grădina. Gândurile sunt seminţele. Ce alegi să culegi? Iarbă sau flori?

Toate gâdurile, opiniile, experienţele, viziunea asupra lumii şi prejudecăţile se depozitează în acest software al maşinii umane. Ceea ce sădeşti în interior se va manifesta la exterior.

Canalul care permite imprimarea informaţiei în subconştient este emoţia. De aceea e important să fii atent la emoţiile pe le simţi şi să veghezi asupra sentimentelor şi informaţiilor pe care le laşi să pătrundă. Atât timp cât eşti conştient de acest lucru şi înţelegi acest mecanism, vei fi atent ca gândurile tale să fie constructive, armonioase şi pozitive.

Subconştinetul este precum o carte deschisă în care îţi poţi citi întreaga viaţă!

Oamenii sunt în general mult prea preocupaţi de exterior, dar cei cu adevărat înţelepţi se preocupă intens de formidabila lume interioară, puterea creatoare din interiorul nostru.

Partea bună este că subconştientul poate fi reprogramat, dar despre asta voi povesti într-un articol separat. Primul pas este să fii conştient de puterea subconştientului tău! Marele secret al geniilor este capacitatea extraordinară de a se conecta la propriul subconştient. Şi tu poţi face asta.

De aprofundat:

 • Gândeşte frumos şi pozitiv. Nu uita că subconştientul nu te respinge niciodată, fie că ai gânduri pozitive sau negative. El acceptă ce afirmi conştient. Tu deţii puterea de a alege. 
 • Nu gândi niciodată: „E imposibil!”,  „Nu pot!”,  „Nu am bani!”, aceste sugestii vor fi preluate de subconştient. Afirmă mereu: „Îmi stă în putere să fac orice e bun datorită subconştientului meu!”
 • Subconştientul poate fi programat, poate vindeca boli şi te poate aduce mai aproape de visurile tale!
 • Legea ce stă la baza acestei manifestări este credinţa, adică gândul ce este întreţinut permanent, conştient. 
 • Respinge orice gând de teamă sau că cineva ţi-ar putea face rău.
 • Ai o încredere uriaşă în subconştientul tău şi vei radia, vei inspira, vei atrage abundenţă, prosperitate şi sănătate. Îţi vei influenţa pozitiv destinul. 
 • Ai încredere în legile divine ale Universului şi vei beneficia de protecţia şi binecuvântarea Forţei Creatoare.

 

 

Care e misiunea ta personală?

Atunci când vrei să faci o schimbare majoră în viaţa ta, cum ar fi schimbarea job-ului, deschiderea unui business, căsătorie, divorţ, eşti un ocean de emoţii şi aşteptări.

Primul pas pentru această tranziţie începe cu o întrebare esenţială: de ce? Află ce simţi, cine eşti azi şi care este sursa dorinţei de schimbare, apoi setează obiectivele optime şi acţionează!

Ceea ce îi opreşte pe oameni să fie fericiţi sunt propriile bariere de a fi ei însuşi, propriile convingeri şi comportamente.

Ce te motivează cănd te trezeşti? Ce vrei să împlineşti? Care simţi că este menirea ta? Ce îţi plăcea să faci când erai copil?

Fiecare dintre noi are un dar, o misiune pe acest Pământ! Din păcate ne-a cam luat valul sisitemului şi am uitat ce ne împlineşte cu adevărat. Dacă vei căuta în copilăria ta ce te-a durut, ce nu ai primit, ce ţi s-a spus că nu poţi la şcoală, în familie, deja vei primi nişte răspunsuri.

Nu trebuie să fim toţi directori de bancă, vedete de cinema…te poţi bucura de o viaţă îmbelşugată şi dacă ai o căsuţă la munte sau la ţară, dacă eşti un bucătar iscusit, un grădinar sau o coafeză apreciată. Cu cât te vei identifica mai bine în darul tău unic, cu atât inima se va deschide şi vei fi fericit!

Când faci ceva cu pasiune şi bucurie, vei găsi inspiraţie şi îţi vei menţine starea de bine, devenind magnetic, atrăgând oameni şi oportunităţi. Vei manifesta creativitate autentică şi vei deschide uşi la care nici nu visai.

Sufletul mereu ştie ce vrea. Ascultă-l!

Pe scurt:

 • clarifică ce îţi doreşti cu adevărat
 • ascultă-ţi intuiţia!
 • care simţi ca este misiunea ta personală?
 • clarifică obiectivele
 • amplifică-ţi propriile calităţi şi valorile
 • comportă-te ca şi cum eşti deja ceea ce îţi doreşti

Ştiu că e un proces greu şi se întâmplă să nu găseşti răspunsuri imediat, dar fii deschis, cere răspunsuri şi fii atent la semne! Dacă găseşti răspunsuri şi te îngrijorează siguranţa materială, dezvoltă în paralel cu jobul, dar acţiunează într-un fel! Doar aşa îţi vei păstra motivaţia.

Ai o singură viaţă, de ce să o petreci făcând contabilitate când tu de fapt eşti atras de lucrul cu oamenii şi psihologie, e exemplu?

Succes!

Fii Creatorul Vieţii Tale!

A mai trecut un an. Pe o parte simţi cât de repede fuge timpul, dar pe altă parte simţi acel entuziasm de început de an când ai putea muta şi munţii din loc! Faci o recapitulare rapidă a anului trecut şi cu speranţă pentru Noul An, conturezi visuri, dorinţe ce sunt doar fantezie până acum.

Simţi presiunea timpului, ai mai îmbătrânit cu un an şi îţi doreşti să realizezi tot ce ţi-ai propus. Anul acesta îţi cumperi casă, slăbeşti, călătoreşti, te căsătoreşti, închizi creditul la bancă…lista e lungă, dar parcă totuşi lipseşte ceva. Cum sa faci să simţi esenţa lucrurilor, cum să te bucuri mai mult de viaţă, cum să te simţi mai bine în pielea ta şi să te cunoşti mai bine?

În viaţa de zi cu zi te simţi uneori ca un robot, închis în propria colivie, repetând parcă acelaşi scenariu zilnic: job-acasă, având foarte puţin timp să reflectezi asupra ta.

Cine nu s-a făcut frumos pe el însuşi, nu are dreptul să se apropie de frumuseţe . — Kakuzo Okakura

Adevărul este că eşti singurul responsabil de corpul tău, de sănătatea ta, de activitatea profesională şi de relaţiile cu cei din jur. Căutând răspunsuri, citind, participînd la cursuri de dezvoltare personală mi-am dat seama cât de minunat este să fii Creatorul Propriei Vieţii! Există un hazard al vieţii, un curs al lucrurilor, dar marea responsabilitate a scrierii propriei vieţi ne aparţine. Venim singuri pe lume, murim singuri! Important este nu doar să trăim, ci să trăim cu sens!

E momentul ideal să începi un proiect excepţional de transformare, cel mai important proiect din viaţa ta: TU!

Cu toţii posedăm un dar unic, o anumită frumuseţe, pe care o putem transforma într-un stil de viaţă, căpătând astfel sens şi transformându-ne viaţa într-o capodoperă! Să nu avem niciun regret la finalul călătoriei!

Începe anul printr-un moment de singurătate. Doar tu cu tine!
 • Dacă e prea aglomerat acasă, închiriază o cameră la hotel 🙂
 • Fă o baie cu spumă, ascultă muzică de relaxare pe fundal şi foloseşe aromoterapia cu uleiuri esenţiale.
 • Rasfaţă-ţi corpul cu un ulei hidratant şi natural (cocos sau măsline)
 • Îmbracă-te în haine fine, catifelate (satin).
 • Fă-ţi un ceai aromat sau verde şi hrăneşte-te doar cu fructe (vei ajuta la detoxifierea organismului). Îţi recomand chiar şi o zi de post negru. Corpul se va elibera de toxine.
 • Începe o agenda nouă în care să notezi obiectivele pentru acest an. Împarte obiectivele în mai multe secţiuni: personale, profesionale, spirituale, sociale, financiare.
 • Obiectivele trebuie să fie în primul rând scrise de mână, la timpul prezent (ex. Eu am o casă nouă până în 2020), pozitive, relevante, măsurabile, realizabile. Mai multe despre setarea obiectivelor puteţi citi aici. 
 • Fă un plan concret pentru fiecare obiectiv. Vrei să slăbeşti? Ce schimbări vei face din punct de vedere alimentar? Vei face sport, masaj? Vei apela la un specialist? Cum îţi vei hrăni voinţa pentru a nu te pierde pe drum? Cum te vei menţine? Gândeşte-te la toate aspectele!
 • Vizualizează! Întinde-te pe pat şi viseză! Imaginează-ţi cum fiecare obiectiv devine realitate. Vrei să slabeşti? Imaginează-ţi cum arăta corpul tău, cum vei arăta în rochia mult visată. Imaginează-ţi cum te-ai simţi şi sădeşte în tine acea emoţie care să te însoţească până la final, pentru a-ţi atinge obiectivele.
 • Fă-ţi un program prin care să deprinzi obiceiuri noi şi respecă-l! Disciplină!
 • Simte-te puternic, capabil să faci orice îţi propui! Acceptă-te şi iubeşte-te! Zâmbeşte mai mult!
 • Citeşte: „Atitudinea este totul” – Jeff Keller. Şi nu numai! 🙂 Voi reveni cu recomandări.
 • Fii bun şi contribuie în felul tău la binele societăţii.
 • Răspunde unor întrebări profunde: Ce ai vrea sa faci dacă ai avea toţi banii din lume? Cum ai cheltui 1 milion de euro într-o zi? Cum arată o zi perfectă din viaţa ta? Ce te împlineşte cu adevărat? Ce ai vrea să laşi în urma ta dacă mâine ai muri? Dacă viaţa ta s-ar încheia la sfârşitul zilei, ce ai face în acea zi?

Pune-te pe primul plan şi transformă-ţi viaţa aşa cum visezi!

Nimic nu este imposibil atunci când îţi doreşti cu adevărat!

În articolele mele voi aborda subiecte ce ţin de echilibrul: corp-minte-spirit, venind cu soluţii concrete pentru a-ţi îmbunătăţi stilul de viaţă, pentru a te încuraja să visezi şi a deveni cea mai bună variantă a ta!

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, împărtăşeşte şi cu cei dragi! 🙂

Mulţumesc!

În căutarea Fericirii

Te caut parcã de când mã ştiu…eşti în gândurile mele de o veşnicie, iar inima mea te strigā neîncetat!

Te-am gãsit pentru o clipā, te-am sārurat, m-ai cucerit simțind un foc de artificii în inima mea. Am clipit pentru o secundā şi ne-am pierdut iar…

Te-am cāutat în mulți oameni, în special bārbați…te-am căutat în lucruri materiale, în veşminte şi bani. Nu te-am gāsit…

Te-am gāsit în îmbrățişarea mamei mele, în cântecul văbriuțelor, în valurile mării, în ochii lui…, în natură, dar mai ales…te-am gāsit în inima mea!

Inima e palatul Fericirii noastre pe care o putem accesa oricând!

Trebuie doar sā ne păstrăm inima curată şi plinã de Iubire!

Nu permite accesul în gradina vieții tale decât celor care au flori de plantat

I-am lăsat în trecut pe mulți să treacă granițele sufletului meu. Am crezut, am sperat în bunătatea lor…mai ales în Iubire.

M-am oferit precum o grădină care își oferă parfumul florilor, dar unii au ales să îmi rupă câteva flori din rădăcină. A durut, dar de acolo a început transformarea…prin căteva semințe pierdute în sol, în adâncuri au crescut cele mai frumoase și puternice flori din inima mea.

Azi îi las in grădina mea doar pe cei care îmi udă florile și plantează plante noi!

Aleg să ma iubesc și să mă prețuiesc!

Există Destin in Iubire?

Poți lega doi oameni, unul de celălalt, cu cele mai groase funii și cele mai rezistente lanțuri. Dacă e să nu fie împreună, unul dintre ei le va rupe chiar și cu dinții pentru a se elibera.
Tot așa poți încerca să rupi lanțurile oamenilor care se iubesc, dar altele vor crește din inimile lor!

Îmi amintesc ca bunica îmi spunea mereu: „Ce-i al tău e pus de-o parte”…o vorbă care m-a întărit și mi-a oferit speranță dupa despărțirea de omul lângă care mă vedeam pentru o viață.

E incitant să știi că în lumea asta mare ar trăi un om pe care îl cauți în toți străinii, în toate locurile..acel om care să îți ofere compatibilitate 100%.

Poate visam la asta când eram copil, adolescentă, dar azi în poziția de femeie cred că unii oameni se atrag pentru că există niște compatibilități, niște principii comune, niște lecții pe care trebuie să le învețe împreună, poate atracția fizică e foarte puternică, dar Iubirea se construiește zi de zi.

Nu sunt de ajuns fluturii din stomac! Iubirea înseamnă angajament și construcție continuă!

Nu cred că există un destin, al unei forțe divine, personalizat special pentru noi, ci cred că noi avem puterea să construim acest destin.

Avem puterea de a-i permite unui om să pătrundă sau nu în viața noastră, avem decizia de a continua sau nu, de a construi durabil sau fără o temelie solidă.

Iar acolo unde se sădește Iubire, va crește și mai multă iubire! Iar Iubirea poate să rupă orice lanț, orice vrajă!

Mai am un singur dor…

M-am trezit cu gândul la tine, la mirosul pielii şi la profunzimea privirii tale care mă traversază mereu până în suflet…

Mă îndrăgostesc rar, foarte rar şi dacă o fac înseamnă că ai acel ceva special ce creează magie prin chimia esențelor noastre, ceva ce se poate numi compatibilitate, potrivire, formulă unică sau chiar iubire!

Ai apărut când nu mai credeam în ea…în Iubire! Un cuvânt atat de mic care sã exprime un sentiment atât de mare…

Îmi e dor de brațele tale puternice şi calde, îmi e dor de buzele tale fierbinți prin care mă guşti, dar cel mai dor îmi este să fii lângă mine, să îți aud inima bătând mai repede de fericire!

Mai am un singur dor….de Tine!