Viață cu Sens
Despre mine

Despre mine

Mă numesc Diana Amza și sunt psihoterapeut, trainer, psiholog, ilustrator. Formarea mea este în Psihoterapia Experiențială a Unificării, Acceptance and Commitment Therapy, Neuromindfulness Coaching și Relational Frame Theory, cu experiență de peste 14 ani în domeniul sănătății mintale. De fapt, poate mai mult, de la primii ani de voluntariat din anii de studenție, când am descoperit domeniul acesta care m-a chemat, m-a atras și m-a crescut spre împlinire sufletească.

Am coordonat un centru de zi pentru persoane adulte cu probleme psihiatrice în cadrul Fundației Estuar, am creat un centru după valorile si principiile Clubhouse pentru ca persoanele cu istoric psihiatric să aibă un spațiu și un context în care ei simt că sunt bine primiți, că aparțin, că suntem egali, că inițiativa și abilitățile lor sunt evidențiate, iar in prezent, cu valorile vii in sufletul meu, coordonez Serviciul de Asistență și Suport pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, în subordinea DGASPC al sectorului 4.

În timpul pandemiei am avut onoarea de la lucra în cadrul Ordinului Asistenților Medicali, Moașelor și Asistenților Medicali Generaliști din România, București, unde am pus bazele serviciului de consiliere și suport pentru asistenții medicali și am susținut formări pentru dezvoltarea rezilienței și prevenirea burnout-ului, împreună cu o echipă super faină de psihologi. Am ieșit din această experiență (și din pandemie), onorată de cât am învățat de la cei care poartă pe umerii lor responsabilitatea vieții umane.

Am avut bucuria de a susține cursuri de comunicare prin tehnica interviului motivațional în cadrul Fundației Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, dedicate medicilor de familie și asistenților medicali, pentru a crește acoperirea vaccinală a copiilor și nu numai. Și din această experiență, am putut nu doar să ofer, ci să primesc în inima mea zeci de oameni care au descoperit pe lângă tehnici, soluții pentru propria lor viață, energie, dinamică.

Lucrez cu și pentru oameni, iar valorile care mă ghidează sunt respectul pentru fiecare ființă vie, contribuție, compasiune, spiritualitate, creativitate și umor.

Misiunea mea este de a inspira și de a reconecta oamenii la partea sănătoasă și luminoasă din ei, parcurgând căile întortocheate și umbroase ale sufletului și facilitând astfel acceptarea, vindecarea și dezvoltarea.  

Sunt pasionată de valori, culori, metafore și simboluri (de când mă știu) și, ca psihoterapeut, promovez psiho-educația pe înțelesul tuturor prin conceperea de instrumente creative care pot fi aplicate în psihoterapie, consiliere, coaching și educație.

Pe lângă activitățile de psihoterapie individuală și de grup, în anul 2022 am lansat cardurile Valori Vii - un proiect personal născut din propriile mele căutări interioare. Puteți citi aici un interviu despre acest proiect, intenția lui și rolul valorilor în viața de zi cu zi. Cardurile oferă suport vizual, metaforic pentru conectarea la sens și la valorile personale, putând fi folosite în coaching, consiliere, terapie și educație.  Mai mult, pe grupul privat de facebook Valori Vii (link), puteți găsi o oază de liniște și mici remindere pentru a vă menține busola interioară curată și la îndemână! În plus, susțin ateliere pentru tineri, adolescenți și adulți în vederea conștientizării valorilor personale și a folosirii lor ca principal reper în luarea deciziilor, în relații, conflicte sau dificultăți.

Ca psihoterapeut și trainer, mă implic în crearea și implementarea a diverse programe de formare și abilitare, având experiență în domeniul corporate, social și medical, pe teme precum:

  • Stress management
  • Gestionarea emoțiilor
  • Dezvoltare personală
  • Gestionarea problemelor de sănătate mintală (anxietate, depresie, tulburări psihotice)
  • Parenting
  • Flexibilitate psihologică
  • Wellness și wellbeing
  • Interviul motivațional
  • Identificarea valorilor personale și construirea unei vieți cu sens