Atelier creativ copii și părinți – icoane pe sticlă
Atelier creativ copii și părinți - icoane pe sticlă

Atelier creativ copii și părinți – icoane pe sticlă

Atelierul Creativ pentru părinți și copii este un atelier în care cei mici creează împreună cu părinții lor icoane pe sticlă, la final de activitate putând să se bucure de rezultatul cooperării lor.

Am deprins abilitatea de a realiza icoane pe sticlă în timpul liceului, când am frecventat Atelierul de Pictură Dumitru Belizarie. M-am bucurat de evenimente, concursuri, tabere și colegi de atelier, adolescenți și adolescente, care găseau acolo un cadru în care creativitatea putea fi exprimată, explorată, dezvoltată, în timp ce, pe nevăzute, interiorizam valori frumoase precum Răbdarea, Cooperarea, Frumosul, Spiritualitatea. Așa-mi plăcea, încât țin minte că mă trezeam de la 5 dimineața pentru a mă pregăti de drum, atelierul fiind extrem de departe de casă. Merita efortul, merita implicarea, și chiar și acum, peste ani, pot spune că mi-a colorat și vegheat formarea ca personalitate. Ce bucurie mai mare, decât să pot oferi și altora contextul și îndrumarea pentru a realiza propriile icoane?

Pictura de icoane pe sticlă a fost modalitatea oamenilor de a se apropia de spiritualitate încă înainte de a stăpâni cititul. Comunicarea prin imagini era modalitatea prin care nucleul de simboluri, credințe, istorisiri și tradiții erau perpetuate de-a lungul generațiilor. Mai mult, pictura icoanelor pe sticlă era o cale de a interioriza virtuți precum răbdarea, bunătatea, frumosul, credința și dragostea - valori care ne pot ghida și astăzi.

Evenimentul este dedicat părinților și copiilor care vor să creeze împreună dar și să se apropie de aceste calități prin intermediul picturii, care vor să deprindă tehnica pictării pe sticlă sau care pur și simplu doresc să coopereze cu copilul în cadrul unei activități structurate. 

Cost participare: 200 RON

Materialele de pictură sunt incluse.

Vârstă copii care pot participa: de la 6 ani în sus Durata: 3 - 4 ore

Data desfășurării: în funcție de formarea grupei (6 cupluri copil-părinte)

Locație: București. Adresa exactă va fi comunicată în privat persoanelor înscrise.

Dacă te interesează, folosește formularul de contact pentru a te înscrie în lista de participanți.

Feedback de la participanții noștri

A fost o primă experiență minunată, ce ne-a adus multă bucurie și încântare să descoperim talente încă neexplorate. Am fost ghidați cu blândețe si delicatețe de către Diana Amza spre un rezultat care ne-a uimit pe toți. Spre finalul atelierului am auzit des „Wow…ce frumos!”, de la cei mari și de la cei mici. A fost un prilej bun sa ne pregatim sufletul pentru Sărbătorile Pascale. Mulțumim, Diana 🤗 LV

Atelierul de astăzi a fost ceva magnific din punct de vedere al fetiței mele de 6 ani care e pasionată de desen și pictură. Eu aș putea spune că a ieșit o minune de icoană pe care o vom sfinți și o vom agăța ca amintire pe perete. - TE