Psihoterapie pentru copii și adolescenți
Psihoterapie pentru copii și adolescenți

Psihoterapie pentru copii și adolescenți

În cadrul activității de cabinet, ofer servicii de psihoterapie pentru copii și adolescenți, însoțite de sesiuni de parenting. Ca părinte, este esențial să lucrăm în echipă și să asigurăm continuitatea direcțiilor de lucru. Aș merge chiar mai departe și aș spune că primul și cel mai bun terapeut al copilului este chiar părintele, multe dintre simptomele copiilor mici fiind un indicator al dificultăților pe care cei mici le au în relație cu aceștia.

Mai mult, perioadele de pubertate și adolescență pot fi pline de provocări și schimbări. Influența părinților scade, fiind necesar un sprijin în plus pentru ca fiecare să-și găsească echilibrul și să se dezvolte armonios.

Abordarea terapeutică experiențială și orientată spre valori pe care o practic se bazează pe înțelegerea nevoilor individuale ale fiecărei persoane, folosind tehnici eficiente, deseori creative, adaptate vârstei. În plus, părinții participă la sesiuni de consiliere în parenting, tocmai pentru a facilita vindecarea copilului, a monitoriza evoluția acestuia, a identifica dinamica familială care poate contribui la simptom și pentru a menține direcția terapeutică.

Probleme cu care se poate confrunta copilul sau adolescentul:

 1. Frici și comportamente de evitare a unor situații, persoane sau obiecte
 2. Dificultăți de adaptare la noi medii (grădiniță, școală)
 3. Anxietate, atacuri de panică
 4. Depresie
 5. Comportamente riscante
 6. Stimă de sine redusă
 7. Neîncredere în sine
 8. Confuzie și dificultate în a lua decizii
 9. Probleme de imagine corporală
 10. Probleme de relaționare
 11. Dependență emoțională
 12. Reactivitate emoțională, impulsivitate
 13. Timiditate
 14. Rezultate școlare scăzute
 15. Demotivare

O ședință individuală de psihoterapie durează 50 de minute și este susținută în baza unei programări prealabile. Pentru minori, este necesar acordul ambilor părinți.

Investiție: 200 RON/ședință

Ședințele se pot desfășura față în față sau în mediul online. Pentru programare, folosiți formularul de contact.

„Am început sesiunile de terapie cu doamna terapeut Diana în august 2022. Treceam printr-o perioadă foarte stresantă, tocmai terminasem de dat BAC-ul și urma să mă mut în străinătate pentru Facultate. În aceeași perioadă am început să am pentru prima dată atacuri de panică, stări de anxietate de necontrolat care m-au făcut aproape să îmi reconsider plecarea la facultate. Așa am început ședințele de terapie, care m-au convins că merită să îmi continui visul de a studia în străinătate.

Am continuat în lunile ce au urmat cu ședințe online. Pentru mine ședintele de terapie erau sprijinul de care aveam nevoie să îmi continui viața în mod normal. Stările de anxietate au continuat luni de zile, însă acum știam cum pot trăi cu ele. Bineînțeles că în cursul acestui an doamna Diana m-a ajutat și cu probleme mai vechi care își refăcuseră apariția. La un an de când am început terapia pot spune că mă simt mai în control asupra gândurilor și corpului meu decât am făcut-o de ani de zile.”


Gabriela, 19 ani